Verzending binnen 24 uur op werkdagen
Gratis verzending vanaf 59,50 euro
WhatsApp +31 (0)6 199 644 09

Verzending binnen 24 uur op werkdagen
Gratis verzending vanaf 59,50 euro
WhatsApp +31 (0)6 199 644 09

Onze verantwoordelijkheid

Onze verantwoordelijkheid I GiveX

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, is voor ons synoniem aan onze slogan ‘aandacht voor elkaar’. Het is aandacht hebben voor de maatschappij waarin we leven, hier een positieve bijdrage aan leveren, verantwoordelijkheid nemen en anderen aanmoedigen dit ook te doen. Het is onze manier van ondernemen en hier continu belangrijke stappen in te zetten.

Duurzaamheid is een zaak van ons allemaal. Daarom delen we alles wat we doen én nog willen gaan doen met onze relaties. We staan altijd open voor suggesties, die helpen om de impact die onze producten en verpakkingen op onze planeet hebben, te minimaliseren.

Om ons duurzaamheidsbeleid inzichtelijk te maken hebben we 3 pijlers geformuleerd:

Aandacht voor mensen

Naast het fietsenplan, om woon-werk verkeer per fiets te stimuleren, hebben we voor onze medewerkers een werkplek laten inrichten op zowel kantoor als thuis. Hierdoor beperken we het woon-werk verkeer maar bieden we ze bovendien een sociale keuze van werkplek.

Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het welzijn van onze medewerkers en co-werkers en hun
betrokkenheid bij onze organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat een prettige, informele werksfeer en een heldere visie, een positieve bijdrage levert aan alles waar wij voor staan.

Aandacht voor productie

Wij werken zoveel mogelijk met lokale partners om de aanvoerroute van goederen zo kort mogelijk te houden. Door het werken met lokale partners denken wij meer controle en grip uit te kunnen oefenen op de rol van onze partners ten aanzien van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.

Voor het terugdringen van ons energieverbruik, voorzien maar liefst 540 zonnepanelen ons kantoor van energie. We scheiden ons afval en vanaf 2022 rijden we uitsluitend met elektrische auto’s.

Sinds 2020 versturen wij het overgrote deel van onze facturen per mail en van leveranciers accepteren wij geen facturen meer per post. In de productie maken we veelal gebruik van dezelfde (stans)vormen, waarbij we zo efficiënt mogelijk produceren met een minimum aan papierverlies.

Aandacht voor herkomst van onze bronnen

Sinds 2018 is Give-X FSC® (C016391) gecertificeerd. We werken voornamelijk samen met partners die uitsluitend FSC papier/karton gebruiken én drukken met biologisch afbreekbare drukinkten (op waterbasis). Op het gebied van verpakken hebben we in 2021 een mooie stap gezet door voor onze etikettendoosjes FSC gecertificeerd karton te gebruiken in plaats van kunststof.

Tot slot

Hoewel we er zeker nog niet zijn staat duurzaamheid hoog op onze agenda. We hebben een professionele adviseur in de arm genomen die ons gaat helpen bij het verder doorvoeren van ons duurzaamheidsbeleid.
Samen met onze partners zetten wij ieder dag stappen op weg naar een mooiere wereld.

Wil je graag een afspraak met een
van onze agenten?

Neem dan
contact met ons op!
Maak een afspraak
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »